Vacunacions de gossos i gats

Vacunacions de gossos i gats

PAUTA VACUNAL EN GOSSOS CADELLS

És important saber que per fer una vacunació efectiva del cadell ha de tenir unes bones condicions de salut, amb una correcta desparasitació i  l’edat adequada.

És recomanable fer una primera visita per veure l’estat de salut, patologies congènites o resoldre dubtes de maneig i comportament, així com iniciar la desparasitació interna. Passats uns 7-10 díes si no ha aparegut cap signe de malaltía (diarrea,vòmits, tos…..) podrem començar a vacunar.

La pauta vacunal és la següent:

–        Vacuna Puppy ( Parvovirosi i Brom ) : a les 6 setmanes d’edat.

–        Vacuna Tetravalent (Parvovirosi , Brom, Hepatitis i Leptospirosi ): a les 8 setmanes d’edat.

–        Vacuna Tetravalent: a les 12 setmanes d’edat.

–        Vacuna Ràbia: als 6 mesos d’edat.

Si la vacunació es fa massa aviat pot haver-hi interferències amb els anticossos materns i si es fa massa tard, aquesta inmunitat maternal haurà finalitzat i el cadell es quedarà sense protecció.

Desde fa dos anys disposem de la vacuna de la Leishmaniosi. Aquesta vacuna es pot posar a partir dels sis mesos d’edat. Es fa una primovacunació que consisteix en tres dosis de vacuna distanciades tres setmanes entre si. Després passarem a vacunar de forma anual.

Abans de la primovacunació es fa un test ràpid en sang per comprovar si hi ha anticossos; en cas que sigui positiu no podrem vacunar l’animal.

PAUTA VACUNAL GATETS

Si el nostre gat és de pis i no sortirà al carrer, la pauta vacunal serà la següent:

– Vacuna Triple vírica (Rinotraqueïtis felina, Calicivirus, Panleucopènia): a les 8 setmanes d’edat.

– Vacuna Triple vírica: a les 12 setmanes d’edat.

Però si el gatet, en un futur, és possible que surti al carrer i es pot veure amb altres gats, a la pauta vacunal estarà inclosa la vacuna de la Leucèmia.

– Vacuna Triple vírica (Rinotraqueitis felina, Calicivirus, Panleucopènia: a les 8 setmanes d’edat.

– Vacuna Triple vírica +Vacuna Leucèmia: a les 11 setmanes d’edat.

– Vacuna Leucèmia: a les 14 setmanes d’edat.

Segons la procedència del gatet o si tenim altres gats a casa, seria aconsellable fer la prova del virus de la Leucèmia-Inmunodeficiència felina abans de vacunar.