Consells per Sant Joan

A molts animals els aterra la nit de Sant Joan, per això, aquí us deixem un recull de consells que podríeu posar en pràctica per minimitzar el nivell d'estrès que aquests dies patirà la vostra mascota. Esperem que us serveixin d'ajuda.

CONSELLS PER A LA REVETLLA

  • No reyeu al gos si està espantat, ja que podeu augmentar el seu estrès i empitjorar la sitació. Tampocés bo queel recoforteu amb premis o carícies, donat que l'animal poria percebre que l'esteu premint per tenir po. No t'oblidis de felicitar-lo quan es tranquilitzi.
  • Si esteu a casa quan comencin els petards, no el treieu de passeig perquè augmentarà el seu estrès. A casa mostreu-vos traquils. Podeu jugar amb ell si així es distreu.
  • Si marxeu fora durant la revetlla o el gos està mot estresat, intenteu camuflar el màxim possible el so dels petards, per exemple, abaixeu les persianes, tanqueu les finestres i poseu música alta i rítmica.
  • Si ell matei busca refugi a un lloc concret de la casa deixeu-lo que s'hi posi durant la revetlla, tot i que sigui un lloc on habitualment no el deixeu estar.
  • També podeu provar a condicionar un espai on es pugui refugiar. El bany acostuma a ser un habitacle de les cases ben aïllat. Amb cartró i mantes podeu intentar construir un refugi on es pugui sentir segur. Si li deixeu una peça de roba vostra també li servirà d'ajuda.
  • IMPORTANT! No hem de forçar al gos a tenir contacte amb els petards, per tant no intenteu que hi sigui si no vol, ni tireu petards al seu voltant, ja que potenciareu encara més la seva por.
  • Existeixen al mercat medicaments per tranquil·litzar/sedar les mascotes, però depenent del cas no és el més adequat (tampoc és bona idea si no sereu a casa i estarà sol), donat que l'animal no pot reaccionar com voldria sota els efectes de la medicació davant la por i axò pot agreujar mes l'ansietat.
  • Si ho feu amb antelació, existeixen diversos fàrmacs que poden ajudar a la vostra mascota seguint la pauta que us indiqui un veterinari.
  • Per poder solucionar la fòbia als petards la millor manera és parlar-ho amb un etòleg (especialista del comportament animal). Us podrà donar paues per aconseguir-ho, però el procediment, com amb totes les fòbies, és llarg i no sempre té solució.